Onderhoud & Keuringen

Wij regelen het onderhoud en de keuringen van uw blusmateriaal. Voor de controle en het onderhoud van kleine blusmiddelen is Schenk BHV volgens de REOB opgeleid. Naast de technische opleidingen is er ook een brede brandweer kennis. Alle typen brandblussers kunnen gecontroleerd en onderhouden worden. Indien de blusser aan een periodieke keuring door het stoomwezen toe is, kan dit verzorgd worden.

Bij meerdere blussers komt er in overleg een voertuig waar de blussers terplekke gekeurd worden en waar de noodzakelijke werkzaamheden meteen verzorgd worden. De controle van uw draagbare blusmiddelen gebeurt volgens de NEN-norm 2559. Voor de slanghaspels worden de NEN-EN 671-3 als leidraad gebruikt.

Slanghaspels keuren.
Let op: uw slanghaspels moeten ieder jaar gekeurd worden. U kunt daarvoor contact opnemen met Schenk BHV. Wij komen dan bij u op locatie het onderhoud verrichten, zodat u geen vervangende blusmiddelen hoeft te huren. Het onderhoud wordt door een REOB-gecertificeerde monteur verzorgd. Zo bent u verzekerd van kwaliteit en veiligheid.

Keuren van Electrische arbeidmiddelen volgens de NEN 3140.
Ieder bedrijf die met electrische materialen werkt dient deze jaarlijks te keuren volgens de NEN3140. Schenk BHV verzorgt als keurmeester deze keuringen voor uw bedrijf. Bij de keuringen worden de rapporten bijgeleverd.

Keuren trappen en ladders volgens de NEN 2484
Trappen en ladders moet in het kader van bedrijfsveiligheid jaarlijks gekeurd worden. Zie voor meer informatie op:
wetten.nl - Regeling - Warenwetbesluit draagbaar klimmaterieel - BWBR0003914 (overheid.nl)
De materialen worden gekeurd en bestickerd als bewijs van keuring.

Keuren noodverlichting volgens de NEN-EN 1838
In het geval dat u verplicht bent noodverlichting aan te leggen hebt u ook de plicht dit jaarlijks te laten keuren. Immers als het netstroom uitvalt moet de noodverlichting blijven branden. De materialen worden gekeurd en bestickerd zodat u bewijs van keuring heeft. 

Keuren opblaasbare reddingsvesten
Het advies is om opblaasbare reddingsvesten 2 jaarlijks te laten keuren en bij beroeps en intensief gebruik is dit jaarlijk. Keuren is van groot belang, immers het reddingsvest kan uw laatste redmiddel zijn. Bij keuring wordt het zwemvest bestempeld en er wordt een certificaat bijgeleverd. 


Wilt u advies of bent u aan een keuring toe?
Neem dan gerust contact met ons op! We zijn altijd bereikbaar op het telefoonnummer 06-21562670. Ook kunt u een bericht sturen via het contactformulier.
 

Meerdere bedrijven in Franeker actief met aanschaffen AED
Heeft u uw ontruimingsplannen op orde?
Keuren volgens de NEN 3140
 
 
SCHENK BHV  |  SJOUKE HELFRICHSTRAAT 17  |  8802 VC FRANEKER  |  TEL. 06-215 626 70  |  INFO@SCHENKBHV.NL

© 2024 Schenk BHV, Franeker | Realisatie WIE internet & vormgeving